فضای کار اشتراکی، فرصتی مناسب برای ارتباط با سایر تیم ها
آموزشی

فضای کار اشتراکی، فرصتی مناسب برای ارتباط با سایر تیم ها

اگر شما یک تیم استارتاپی هستید و یا به صورت فریلنسر کار می‌کنید، بزرگترین دغدغه شما داشتن یک محل مناسب برای کار کردن است. این روزها نام فضای کار اشتراکی یا کوورکینگ اسپیس (Co-working Space) را حتماً شنیده اید. این اصطلاح به تازگی در میان افرادی که به دنبال راه اندازی کسب و کاری نوین هستند رواج یافته است. منظور از فضای کار اشتراکی، محیطی است که در آن چندین تیم کاری با هم به صورت اشتراکی فعالیت می کنند. این تیم ها ممکن است دارای زمینه کاری مختلفی باشند، تعداد اعضای متفاوتی داشته باشند و پروژه های مختلفی را پیش ببرند. شما برای پیوستن به این فضاها باید یک سری اطلاعات داشته باشید و با آگاهی کامل وارد این محیط شوید. آگاهی از اطلاعات و نکات مهم حضور در فضای کار اشتراکی به شما کمک می کند تا بتوانید حداکثر استفاده را از امکانات این محیط داشته باشید. برای آگاهی از این موارد، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

تعریف فضای کار اشتراکی

اگر در نظر دارید کسب‌وکار جدیدی راه بیندازید و یا یک تیم استارتاپی جدید هستید و بزرگ‌ترین دغدغه شما داشتن یک محل مناسب است و یا اگر فریلنسر و دور کار هستید و از کار کردن در محیط خانه خسته شده‌اید و تمرکز لازم برای انجام هرچه بهتر کار خود را ندارید، می‌توانید به فضای کار اشتراکی به‌ عنوان یک گزینه مناسب فکر کنید. البته این را در نظر داشته باشید که فضای کار اشتراکی الزاماً برای استارتاپ‌ها ساخته نمی‌شوند ولی معمولاً توسط آن‌ها استفاده می‌شوند.

سال‌هاست که در کشورهای اروپایی و آمریکا این فضا ایجادشده است که افراد با تخصص‌های متفاوت بتوانند با داشتن یک میز و صندلی و امکانات لازم به کار خود مشغول شوند. به‌عنوان‌مثال در انگلستان، شهر لندن نه‌تنها به دلیل تعداد زیاد مراکز فضای کار اشتراکی که ارائه می‌دهد، بلکه به خاطر تنوع مراکزی که به‌تناسب نیازهای مختلفی که در میان استارتاپ‌ها، کارآفرینان و فریلنسرها وجود دارد، رهبری و هدایت بازار فضای کار اشتراکی را برعهده‌گرفته دارد.

علاوه بر اروپا و آمریکا در آسیا نیز فضای کار اشتراکی با استقبال روبه‌رو شد و جالب است بدانید فضای کار اشتراکی در تهران و شهرهای دیگر هم راه‌اندازی شده است.

این محیط‌های کاری فقط منحصر به شهرهای بزرگ نیست، شهرهای کوچک نیز ممکن است در صورت داشتن افراد جوان و خلاق، مخصوصاً شهرهای دانشگاهی چنین مراکزی داشته باشند.

در ساخت استارتاپ یا حتی کار کردن به صورت فریلنس، شبکه سازی و ارتباط با افراد مناسب می‌تواند زمینه ساز موفقیت شما باشد و البته که ضروری هم هست. چه دنیای کسب و کار چه زندگی روزمره ما تا حد زیادی وابسته ارتباطات موثر انسانی است.

حال اگر ابتدای این مسیر باشید برای شما یک مسئله اساسی‌تر وجود دارد؛ محیط کار اشتراکی مناسب را چطور پیدا کنیم؟

فضای کار اشتراکی مناسب

بهتر است اینطور شروع کنیم؛ فضای کار اشتراکی مکانی برای ساخت ارتباطات جدید است.ممکن است افرادی را ملاقات کنید که در مقام همکار شما نیستند اما با شما در ارتباط هستند. به فضای کار اشتراکی نمی‌توان به چشم یک شرکت یا چیزی شبیه به آن نگاه کرد.

اینجا مدیری برای رهبری تیم‌ها وجود ندارد. در فضاهای کار اشتراکی عموما ارتباطات انسانی قدرتمند تر از کارهای شما خواهند بود.

به‌طورکلی انتخاب محیط کار اشتراکی مناسب مثل انتخاب همسفر خوب است؛ شما می‌توانید در این محیط رشد کنید و میزان پیشرفت خود را مشاهده کنید. 

 

فضای کار اشتراکی، فرصتی مناسب برای ارتباط با سایر تیم ها
فضای کار اشتراکی، فرصتی مناسب برای ارتباط با سایر تیم ها

 

مزایای فضای کار اشتراکی

تا به اینجای کار کمی درباره  فضای کار اشتراکی اطلاعات به دست آورده‌ایم. چند مورد باقی مانده که بهتر است بدانید.

بهتر است قبل از اینکه روی ورود به فضای کار اشتراکی تمرکز کنیم این موضوع را در نظر بگیریم که محیط کار اشتراکی برای کسانی که ارتباط برقرار کردن با افراد متفاوت از فعالیت های مورد علاقه‌شان نیست؛ خیلی خوشایند و مناسب نخواهد بود.

شما ایده‌های تازه‌ای را ملاقات خواهید کرد با متخصصان حوزه‌های متفاوت آشنا خواهید شد و البته از تمام این تجربه‌ها و ایده‌ها بهره‌مند خواهید شد.

 

سرعت رشد بالاتر

با حضور در چنین فضایی شما از تغییرات بازار و اتمسفر استارتاپی زودتر باخبر خواهید شد. مهم است که شما اطلاعات به روز و دسته اول داشته باشید. به علاوه ممکن است در بین رفت و آمد و آشنایی با تبم‌های جدید، فرصت های شغلی جدید را هم در نظر بگیرید.

 

فضای ملاقات و اتاق جلسه

برای بسیاری از تیم‌های نوپا و یا فریلنسر‌ها، فضای مناسب برای ملاقات و جلسه با مشتریان و افراد مرتبط با کارشان، یک مسئله مهم به شمار می‌آید. اهمیت دارد که فضا تا حد قابل قبولی اداری و رسمی باشد. از دیگر مزایای فضای کار اشتراکی این است که فضا و اتاق جلسه را در اختیار افراد و تیم‌ها قرار می‌دهد.

فضای کار اشتراکی به شما فرصت تجربه‌های جدید را می‌دهد. و در دنیای کسب و کار جدید این مهارت های ارتباط اجتماعی یک ضرورت است. البته که با گذشت زمان خودتان هم متوجه توسعه فردی‌تان خواهید شد.

 

پایین بودن هزینه‌ها

یکی از مزیت‌های استفاده از فضای کار اشتراکی کاهش هزینه‌ها برای تیم‌ها و همچنین افراد است. با‌توجه به بالا بودن هزینه‌های یک دفتر کار و همچنین تجهیزات، فضای کار اشتراکی، فضای مناسب برای فعالیت و همچنین میز و صندلی اختصاصی را در اختیار افراد و تیم‌ها قرار می‌دهد.

 

اینترنت رایگان و پرسرعت

داشتن یک اینترنت پرسرعت برای افراد و تیم‌ها یک دغدغه اصلی محسوب می‌شود. در‌صورتی‌که شما درخواست یک اینترنت پرسرعت داشته باشید، باید هزینه بالایی برای آن پرداخت کنید. به طور معمول تمام فضاهای کار اشتراکی این خدمت را به همه افرادی که در آنجا فعالیت می‌کنند، ارائه می‌دهند.

 

فضای کار اشتراکی، فرصتی مناسب برای ارتباط با سایر تیم ها
فضای کار اشتراکی، فرصتی مناسب برای ارتباط با سایر تیم ها

 

نکته‌هایی برای تمرکز در فضای کار اشتراکی

فضای کار اشتراکی مزایای بی‌شماری دارد اما از موضوعات قابل توجه این است که در برخی از این فضای کارهای اشتراکی تمرکز کردن کمی سخت‌تر از حالت عادی خواهد بود.

با هربار به هم خوردن تمرکز ما زمان قابل توجهی لازم است که دوباره تمرکزمان را به دست بیاوریم. این پروسه ممکن است برای افراد مبتلا به ADHD کم زمان‌برتر و سخت‌تر باشد.

به همان اندازه که سکوت بیش از حد ممکن است برای برخی افراد آزاردهنده باشد، سروصدای بیش از حد هم می‌تواند روند کار افراد را مختل کند.

حال چند راه برای تمرکز را به اختصار برای شما خواهیم گفت.

 

  • میز‌ کار خود را به صورتی بچینید که چیزی برای پرت کردن حواس شما وجود نداشته باشد. هرچه خلوت‌تر و ساده تر، تمرکز شما روی موضوع کارتان بیشتر خواهد بود.
  • مولتی تسکینگ یا جلو بردن چند کار به صورت همزمان را کنار بگذارید.به این صورت تمرکز شما روی یک موضوع قوت می‌گیرد و سرعتتان هم بالاتر خواهد رفت.
  • خودتان را به صورتی آماده کار کنید که محیط و صداها روی کار شما تاثیر نگذارند یا به عبارتی محیط را خیلی جدی نگیرید.
  • استراحت بین کار را جدی بگیرید با خسته کردن مغزتان و ادامه دادن کار بدون زمان استراحت فقط به خودتان و روند کارتان آسیب خواهید زد. معمولا به ازای هر ۴۵ دقیقه کار توصیه می‌شود که ۱۵ دقیقه استراحت و تنفس را در برنامه خود قرار دهید.

 

فضای کار اشتراکی انعطاف بینظیری برای افراد دارد و البته که تعداد فضاهای کار اشتراکی مناسب و خوب هر‌روز رو به افزایش است و با هزینه‌های نسبتا معقول یک فضای مفید را در اختیار متقاضیان قرار میدهند. مجموعه هاب با داشتن یک فضای کار اشتراکی مناسب، این فرصت را برای افراد و تیم‌های استارتاپی ایجاد کرده تا با استفاده از امکانات این فضای کاری، بتوانند رشد و پیشرفت کنند. 

برای استفاده از فضای کار اشتراکی هاب بهشتی می‌توانید از طریق وبسایت هاب اقدام به ثبت نام کنید و این تجربه کاری بی‌نظیر را در کارنامه خود داشته باشید.

مطالب بیشتر